Veelgestelde vragen

Lees eerst de veelgestelde vragen voordat u ons een bericht stuurt. Misschien vind u daar het antwoord op uw vraag al!

Voor bestellingen vanaf €50 worden geen verzendkosten aangereken.

Voor bestellingen onder €50 wordt een verzendkost van €5 aangerekend, tenzij anders staat aangegeven.

Voor bestellingen bij Little Coopers kunt u kiezen tussen 3 betaal opties:

- via creditcard

- via PayPal

- via overschrijving

De standaard levertermijn van de producten is 10 werkdagen. Wij proberen alle bestellingen echter binnen 3 dagen te verzenden, dus de kans is groot dat je bestelling eerder aankomt.

Bij elke bestelling die geleverd wordt zal een rekening worden bijgevoegd.

Indien u graag een factuur ontvangt, kan u dit in het afreken proces aangeven en uw BTW nummer invullen.

Wij doen onze uiterste best om enkel de beste producten te leveren en kijken elk product voor verzending dan ook na op eventuele defecten.

Voor elke aankoop in onze webshop heeft u 14 dagen bedenktijd binnen dewelke u het product mag terugsturen.

Mijn bestelling is beschadigd aangekomen. Wat moet ik nu doen?

Wanneer je aan de buitenkant van het pakket al een beschadiging kunt zien, vraag dan aan de bezorger om hier meteen melding van te maken. Wanneer dan blijkt dat het product ook daadwerkelijk beschadigd is, kun je ons op de hoogte brengen door het 'Aanmeldformulier Retour, Garantie en Reparatie' aan te vragen per mail via klantenservice (at) littlecoopers.be en volledig ingevuld terug te e-mailen naar datzelfde e-mail adres. Wij laten je dan zo snel mogelijk weten of het product zal worden vervangen of dat het probleem op een andere manier wordt opgelost.

Na het openen van de verpakking blijkt het product beschadigd! Wat gebeurt er nu?

Bij beschadiging kun je het 'Aanmeldformulier Retour, Garantie en Reparatie' aanvragen per via klantenservice via klantenservice (at) littlecoopers.be, dit invullen en terug e-mailen naar datzelfde adres. Wij zullen je dan zo snel mogelijk laten weten hoe het probleem zal worden opgelost.

Hoe kan ik een product terugsturen?

Hoewel Little Coopers dagelijks vele producten in goede orde aflevert kan het natuurlijk gebeuren dat je bestelling bij aankomst of na een korte periode een defect vertoont. Wanneer dit defect zich bij ontvangst of binnen de garantieperiode voordoet dan gaan we dat probleem natuurlijk zo snel mogelijk oplossen!
Wanneer je een product retour wilt gaan sturen dan verzoeken wij je altijd éérst contact op te nemen met de klantenservice van Little Coopers. Zij kunnen je helpen om het probleem snel te verhelpen.

Stuur een e-mail naar klantenservice (at) littlecoopers.be en je krijgt per e-mail bericht.
Naschrift: Alle retour gezonden producten dienen in originele en ongebruikte staat te zijn. Bij gebruikssporen zal de retour zending niet worden geaccepteerd!

Stuur ons een bericht

Fields marked with a * are required